Title: Invatamantul din Romania Post by: sungoddess on October 21, 2007, 05:02:45 PM Nu stiu de voi,dar eu is total revoltata de ce e acum in unitatile noastre de invatamant.Nu stiu la voi cum e,dar la mine in liceu n-am mai pomenit o bataie mai mare de joc,din toate punctele de vedere,ce sa mai zic ca liceul are reputatie de..''printre cele mai bune licee economice din Bucuresti'' :tongue: yeah right.
Avem uniforma,iar noua directoare,inafara de faptul ca oricum este o persoana ingrozitoare,zici ca numai venin are in ea, face din asta un caz,de nu va vine sa credeti. La orice sedintza de inceput de an,in care ar trebui sa ne ureze un an bun,sa ne incurajeze..etc..cum ar trebui sa faca un director si un profesor,ea ne baga cum ca suntem cea mai slaba promotie,cum suntem vai de capul nostru,cum nu ne va permite ea sa ii distrugem reputatia ei si liceului ei( :| ^:)^ poate citind nu vi se pare cine stie ce...dar credetzima...nu am mai auzit de asa ceva..)...ca d-abia asteapta sa ne zboare pe toti din liceu,ca la cea mai mica abatere..ne luam adio...ne tot zice..voi ati ales liceul,nu va place ...plecati..( :-@ sincer..daca ar avea locuri in alta parte..as pleca imediat..dar ea stie ca noi n uavem unde sa ne mutam..si de aceea ne baga pumnul asa pe gat) Io mereu am crezut ca un director tre sa-si incurajeze elevii...ciuciu..asta zici ca are venin in cuvinte.Niciun cuvant de lauda..desi noi avem si olimpici destui..nimik..numai jigniri..vi se pare normal?Adik..asa..ptr ca si voi ati fost sau sunteti sau veti fi liceeni. Asta..cu jignirile..e doar o mica poveste..de inceput..daca ati sti c ne face cu uniforma. Io le-am sugerat colegilor..anul acesta..cu banii pe care ii strangem de ziua ei..sa-i cumparam un crucifix,apa sfanta si cel mai bun exorcist din bucuresti..poate asa scoatem dracii din ea. :lol: Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: adicrst on October 21, 2007, 05:31:04 PM ma intreb cum de majoritatea oamenilor de genul asta ajung directori...poate fix pt asta. Oricum, titlul se numeste invatamantul in romania, si ce ai zis tu aici nu are nicio legatura cu invatamantul. Tu vorbesti despre personalitatea cuiva.
Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: sungoddess on October 21, 2007, 05:41:21 PM Intr-adevar..insa..are legatura intr-un fel..ne afecteaza pe toti..intrebarea finala era cum de sunt pusi oamnei d-astia in functii.De asemenea urma sa continui..legat de profesorii slabi pe care ii avem...dau teme multe si aiurea..lucrari cat cuprinde..dicteaza din carte..nici n ustiu sa se exprime..ne ameninta ptr toate prostiile...etc
Apoi ma mai gandeam si la altceva.Am vazut ca strainii au moduri foarte diferite de invatare. Profesorii nostri au un mod foarte inapoiat de invatare si stimulare a evlevilor. Ne streseaza cu tot felul de chestii..de ajungem sa ne imbolnavim de la stres(s-au facut studii cum ca elevii au probleme din ce in ce mai mari cu alimentarea si somnul din cauza stresului provocat de scoala) Spre exemplu,din cate stiu,americanii pun accent la note pe practica si stimuleaza in multe moduri pozitive elevii,nu ca ai nostri...teste teste teste..invatati sau va sparg...etc. Am un exemplu de profesoara care stie sa stimuleze si sa faca ora interesanta..si ..avem numai note de 9 si 10 la ea..nu fiindca testele ar fi usoare..c fiindca am invatat din placere.. Modul de abordare in invatamantul nostru m ise pare extrem de inapoiat.Dar asta e doar parerea mea..d-astea vreau sa stiu c credeti si voi. Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: Cr1571n4 on October 21, 2007, 06:03:29 PM Intr-adevar,profesorii din invatzamantul romanesc sunt absurzi rau de tot...
De exemplu,profesoara mea de biologie e de temut in toata shcoala,pentru ca amenintza ca da doi daca nu invatzam,shi chiar asha face din pacate...Deci in loc sa-nvatz la romana,matematica shi istorie,ca peste doua luni dau teza,stau shi ma stresez invatzand trei pagini cu ustensile de scormonit pamantul shi de scos mai shtiu eu ce molushte din apa,ca ma shi intereseaza...Tzin sa precizez ca sunt a 8-a shi fac ecologie...Eu credeam ca o s-o lase mai ushor,da' mi-am gasit... Inca o chestie ar mai fi ca am o gramada de scris shi de invatzat da' aproape ca n-am cand,stau la shcoala 7-8 ore plus orele de pregatire... In concluzie,invatzamantul din Romania e in Evul Mediu fatza de restu' lumii... Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: sungoddess on October 21, 2007, 06:21:39 PM Nu numai..dar.profesorii sunt extrem de absurzi..fiindca nu pot intelege cand un elev spre ex a avut o problema si n ua putut invate sau are materii cu adevarat importante la care tre sa invete.In a 8a mai ales ca vine capacitatea...ar trebui sa inteleaga ca elevii au mult de invatat la materiile de baza..dar nu..putin le pasa ca suntem bolnavi sAu cn stie c...noi daca nu invatam la ei sau cv...suntem cei mai cumplitzi oameni.Si sunt sute de astfel de exemple de cereri si intamplari absurde in fiecare zi de scoala.
Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: sasuke on October 21, 2007, 08:24:14 PM SI foarte multe ore si noua ne-a bagat uniforma da noi n-am purtat-o decat la inceput si chiar daca ne ameninta directorul cu nota la purtare daca nu o purtam noi tot nu o purtam si pana la urma ne-am ales numai cu un ecuson si sa purtam ce vrem sunt prea multe ore pofesorii au pretentii exagerate dsi ar mai fi mai multe de zis da nu mi-ar ajunge cateva pagini cu ce amfi abvut de zis
Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: Kyo on October 21, 2007, 11:23:52 PM legat de uniforme... ei bine, eu sunt de acord cu ele, nu ca mi'ar placea sa le port [hell no!!! :| ], dar chestia asta da o imagine foarte buna liceului din care faci parte. durerea va fi k dak nu ai uniforma pe tine, paznicii ce staula portile liceului nu iti permit sa intri in liceu dak nu ai uniforma pe tine. si uite cum iei 6-7 absente mok intr'o zi! la 10 absente nemotivate, punct scazut la purtare, etc.
eu personal, la mine in liceu, consider ca am doar 2 profi buni, care chiar stiu sa isi faca treaba. profa de romana si profa de geografie. sunt singurele persoane pe care , de cand le stiu, nu au deschis un manual de unde sa citeasca cu voce tare dictand elevilor. in rest? pai imi vizitez un coleg si prieten bun... inainte sa plecam la sc.cand se apropie ora de plecare: "Frate mergem la: economie? [variazA: economie, sociologie, desen, engleza, mit si simbol, literatura universala]" "Um... Nope..." Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: Death_Angel_Apocalipse on October 22, 2007, 09:54:22 AM Nu numai asta dar unii dau si informatiii gresite elevilor.De ex la geografie ne-a spus ca dinozaurii au disparut acum 135 milioane de ani cand toata lumea stie ca a fost acu 65 de mil de ani.Ea respinge orice informatie care nu se gaseste in tratatele ei antice,sau nu stie ea.Degeaba incercam s-o convingem,ea o tine pe a ei.
Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: DreamsKeeper on October 22, 2007, 10:09:50 AM Oricum traim in ROMANIA !!!!!
Si sincer sa fiu as fi renuntat in locul vostru nu vad prea bine invatamantu roman ,nu ati vazut ca deja au inceput sa renunte si uni au ajuns asa de mult incat si au pus capat vieti pt un 3 la romana .... Si va sfatuiesc sa nu dati la facultate de stat o sa iesiti mai prosti decat ati fost va spun pe experienta pe care o am mai bine private si incercati facultati usoare nu va bagati in chimie ,fizica, mate ...... bagativa in astea care se cauta agricultura, constructi,... Si am uitat NU intrati in ECOLOGIE SI PROTECTIA MEDIULUI pt ca nu stiu cu ce se manca noi facem ''Anatomia omului'' la ecologie .. cea ce tr sa fie la biologie plus asta ca a schimbat numele ia spus ''Igiena omului'' imi vine sa trag o bomba nucleara la facultate. nu mai vb ca facem fizica nucleara cu care chiar nu are deaface cu noi... Se mai cauta geologie si va spun ca 70-80% din facultate va petreceti in excursi pe munte in toata tara . am o vecina care asta face si termina facultate a cu 9 si sia petrecut 2 ani de facultate pe munte la distractie si al 3 cica abia se duce la facultate ca nu are ce sa faca . Inca odata reped NU intrati in ECOLOGIE SI PROTECTIA MEDIULUI NU intrati in ECOLOGIE SI PROTECTIA MEDIULUI NU intrati in ECOLOGIE SI PROTECTIA MEDIULUI Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: Kyo on October 22, 2007, 10:14:19 AM si daca existra unii care nu au posibilitate sa faca facultate privata si aspira la fac de stat ca sa ajunga ceva in viata? cu astia ce facem?
Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: DreamsKeeper on October 22, 2007, 10:26:34 AM da ! exista si oameni care nu au bani de a da la o facultate privata si doresc o facultate . dar sa fie destepti sa stie ce sectie sasi aleaga.
Plus ca nici eu nua ma avut bani sa ma duc la una privata si m am dus la una de stat si am facut MARE GRESEALA 1.sant la taxa si taxa e 25 mil fata de una privata care este de 10-15 mil plus echipamente noi de lucru 2.cand m am dus nu am stiut cu ce se manca ca pur si simplu santem prima serie din romania care este infiintata si nici ei nu stiu ce materi se fac in ecologie si ne au bagat: matematica ,biostatistica ,fizica nucleara, anatomaia omului, SPORT :shock: ,anatomia plantelor si altele care nu are deaface cu ecologia Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: Death_Angel_Apocalipse on October 22, 2007, 10:44:21 AM Eu mi-s la mate infosi chiar ma bag la chimie bio fizica,pt ca vreu sa devin cercetator la NASA.
Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: smasher on October 22, 2007, 01:55:04 PM hahahaha zuper topci
3 cuvinte: ineficient , irelevant si degeaba. Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: sungoddess on October 22, 2007, 08:54:01 PM Intr-adevar..sunt multe probleme legate de tot ce are legatura cu invatamantul la noi.Si la mine in liceu...daca daca sunt cativa profesori care merita sa fie numiti profesori.Profa de romana si germana( wir lieben Sie Frau !! =D> ),profa de englezA(tanara si serioasa..nu ca alte paparude.. :roll:) si...wtf? :shock: atat...restul..bataia de joc a lumii..sa vedem la noile materii...spre exemplu..asta noua care am avut-o la economie(God..pls.. [-O< sa nu ne ramana asta si in continuare) e vai de capu ei...adik...era atat de proasta..incat noi daca ii dadeam definitia la ceva..ea ne zicea..ca e prea complicat pentru noi si ne cerea sa-i explicam cu cuvintele noastre....noi incercam sa-i explicam cu cuvintele noastre...si ea tot nu parea sa inteleaga(ideea este...ca nu stia deloc materia si nu intelegea definitiile care i le dadeam) iar apoi incerca sa ne explice..si se balbaia..din 2 in 2 sec ne intreba..''ati inteles?'' si tot asa..ideea e..ca am ajuns la concluzia ca am ajuns noi sa le predam profesorilor materia ca ei habar n-au s-o predea...va zic..dupa ora aceasta de economie..am ramas inarmurita..la ce oameni se numesc profesori....vai de capul lor.
Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: Kyo on October 22, 2007, 09:27:56 PM asa fac eu la engleza :|
Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: anarazell on October 22, 2007, 09:31:55 PM c sa zik d sc...nimik d lauda...nui asa cole??...
de uniforme ...sunt inkantata sa am uniforma...k asa nu se mai vede diferenta d clase sociale si mi se pare foarte bn(la mn in lik sunt numai suferinte) dar d la o uniforma normala draguta pana la hidosenia q care ne facem d ras noi p strada e f mult...o pereche d pantaloni gri care te manank sau o fusta care daka ai agatato nitel ai ramas fara ea(in carouri)+ un sacou albastru d te doare ochii= ORIBIL profii...pufff....nuj qm sa va zik ... exagerati ar fi un termen d lauda... unu mai anormal k altu... toti vor cv d la u dar fara sati dea cv in schimb...fara explikatii kalumea ... fara pik d sarm in felu d a preda... nu zik k si in lik meu nu ar fi cativa mai a catarii da aia ii inumeri p degetele d la o mana si d obicei sunt daia provizorii la care apuci sa ti un an iar p urma pleaka si te lasa q toti tacanitii p kap iar k sa fie tacamu complect mai gasesti cate unu dus deabinelea q capu ( ak petre si gavrila...kole u know) care sa te streseze la maxim si sa iei extraveral sa intrii la ei la ore(si astia sunt exact la materiile pt care u daiai ai intrat in lik k sa te faq sa nu le pricepi sau sa nu le placi) cat despre directa...kole cea mai mare dreptate din lume o ai...vipera?? nu cred k cv mai rau d atat...atata ura p copii cat are o singura profesoara care d obicei ar tr sati fie un exemplu nu are nimeni...iar despre cadou...cred k o coroana q flori p care sa scrie dute la draq ar fi minunata si suficienta Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: jupy on October 22, 2007, 09:36:27 PM "Invatamantul din Romania"
da pai ce facem noi in a treia nu fac engezii in a saptea!! ce fel de scoli au aia?! cand termina clasa intai stiu sa se iscaleasca si sasi recunoasca numele... am niste verisoare din America si am aflat de la ele... pe bune deci noi suntem mult mai inteligenti ca ei INSA!! nu conteaza de unde ai fii, daca te duci la engezi sa muncesti si esti toba de carte tot primesti mai putin decat un engez. la fel e si in Romania: un roman va primii mereu mai mult decat un englez... UE ar trebuii sa faca niste contracte si pt modul de lucru in scolii si cand iti iei un job. Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: mooney on October 23, 2007, 02:13:45 PM Invatamantul in Romania lasa de dorit, dar nu este numai din vina profesorilor... Prietenul meu este profesor de informatica si anul acesta diriginte la o clasa a IX-a. In saptamana a doua chiar in ziua cand era sedinta cu parintii, chiulesc 4 elevi. La sedinta, parintii in loc sa spuna ca vor avea grija si vor vorbi cu copiii sa nu mai chiuleasca, din contra: mai sa-l impuste pe dirig. Ca e multa materie, ca sunt multe ore...Si e normal sa chiuleasca..
Eu lucrez la acelasi liceu ca informatician si pot spune ca sunt multi profesori care nu au ce cauta sa predea, profi ce dicteaza din carti si etc. Din fericire am vazut ca intra in invatamant tot mai multi tineri (eu vreau sa devin invatatoare :>), iar multi chiar stiu. Daca se uita careva la titularizari o sa vada multi profi ce iau 2 si 3, iar din 10 poate 4 iau peste 7 pentru a se putea titulariza... Este trist. Invatamantul este deocamdata mai ceva ca mafia...Capacitate, bacalaureat... Anul asta s-a cumparat capacitatea (intre 9,5 si 10) cu 500 de euro iar bacul cu 1000... Insa eu sper ca se va schimba....E de datoria profesorilor tineri, a parintilor, dar si a copiilor pentru asta... Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: smasher on October 23, 2007, 02:59:15 PM Quote de uniforme ...sunt inkantata sa am uniforma...k asa nu se mai vede diferenta d clase sociale si mi se pare foarte bn stai calm/a k se vede dif daca e ... imd se scoate la impresie un celular de 20KK sau un eu mai stiu ce ... nu de alta da' pe mine nu ma intereseaza chestiile astea... traiesc sa ma distrez nu sa imi cheltuiesc bani... rectific sa cheltuiesc banii parintzilor si sa ma dau si mare ...Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: sasuke on October 23, 2007, 03:12:54 PM Invatamantul in Romania lasa de dorit, dar nu este numai din vina profesorilor... Prietenul meu este profesor de informatica si anul acesta diriginte la o clasa a IX-a. In saptamana a doua chiar in ziua cand era sedinta cu parintii, chiulesc 4 elevi. La sedinta, parintii in loc sa spuna ca vor avea grija si vor vorbi cu copiii sa nu mai chiuleasca, din contra: mai sa-l impuste pe dirig. Ca e multa materie, ca sunt multe ore...Si e normal sa chiuleasca.. SUNT DE ACORD CU MOONEY nu ca eu as face asa ceva dar sunt unii elevii ce n-au incredere in propriile lor puterii si ii pun pe parintisa le cumnpere capacitatea ca sa fiu siguri ca trec dar ei habar n-au de nimik eu am trecut capacitatea pe propiile mele puteri nu ca vreau sa ma laud dar i-au scoala ca pe un test in care trebuie sa dai cei mai bun din tine ca sa reusesti daca nu faci asta ai pierdut testul si in cazul asta ai ramas corigent . La noi singurul profesor pe care chiar stie sa predea este Sandea poate a-ti auzit de el prin ziare si prin diferite emisiuni ndar el este singurul profesor pe care-l urascsi nu ma intrebati de ceEu lucrez la acelasi liceu ca informatician si pot spune ca sunt multi profesori care nu au ce cauta sa predea, profi ce dicteaza din carti si etc. Din fericire am vazut ca intra in invatamant tot mai multi tineri (eu vreau sa devin invatatoare :>), iar multi chiar stiu. Daca se uita careva la titularizari o sa vada multi profi ce iau 2 si 3, iar din 10 poate 4 iau peste 7 pentru a se putea titulariza... Este trist. Invatamantul este deocamdata mai ceva ca mafia...Capacitate, bacalaureat... Anul asta s-a cumparat capacitatea (intre 9,5 si 10) cu 500 de euro iar bacul cu 1000... Insa eu sper ca se va schimba....E de datoria profesorilor tineri, a parintilor, dar si a copiilor pentru asta... Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: sungoddess on October 23, 2007, 04:53:29 PM Nimeni n uspune ca profii sunt de vina in totalitate...de vina este si salariul de kkt ,motiv pentru care multi au parasit catedra si d-aia nici nu mai sunt profesori buni in scoli..ptr ca nu se castiga nimik aproape din asta..si au ramas doar aia slabi...si faptul ca guvernul ia in ras invatamantul..si ii doare in fund..da..de fapt..iau in ras totul..d-aia suntem unde suntem acum..cu 100 de ani in urma altor state..
Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: smasher on October 23, 2007, 05:29:13 PM Quote de vina este si salariul de kkt hahaha te-ai intrebat vreodata cat au salar? au 15-20 mil. + k daca sunt dirigintzi si daca au nuj ce activitatzi li se mareste + k daca au nuj cate ore li se mareste deci np . sa nu vb k daca dau meditatzi pot ajunge la ~100mil ...o.0 si eu ash lucra 6-7 h pe zi +4 de medi ... o sa zici k nu totzi dau medi ... normal daca e prof prost nu da meditatzii ... da' totzi profii buni dau meditatzii ... sunt altzii care fac 10 mil /2 ore de meditatzi ;) nu'i stres bani fac ... Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: mooney on October 23, 2007, 06:13:17 PM Problema cu salariile este cu doua taisuri: iau bani multi cei care stiu sa faca hartogaraie...
Exista la scoala unde lucrez o profa de info care are gradul I si care habar nu are Pascal, ce sa mai vorbesc de Visual fox sau Acces. Tipa preda din carte..La lucrari, daca pui ";" si in carte nu e asa iti scade. Dar are un salar de 17 milioane pt ca pune copiii sa-i faca tot felul de proiecte si tampenii care ii dau salar de merit... In schimb un profesor care face info si e corect si stie ia un salar de 7-8 milioane. Din nefericire asta e situatia pe la noi. Ca sa-ti dai gradul II ajungi la 30 de milioane...Fain, nu? Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: sakura on October 23, 2007, 06:50:22 PM Quote de vina este si salariul de kkt hahaha te-ai intrebat vreodata cat au salar? au 15-20 mil. + k daca sunt dirigintzi si daca au nuj ce activitatzi li se mareste + k daca au nuj cate ore li se mareste deci np . sa nu vb k daca dau meditatzi pot ajunge la ~100mil ...o.0 si eu ash lucra 6-7 h pe zi +4 de medi ... o sa zici k nu totzi dau medi ... normal daca e prof prost nu da meditatzii ... da' totzi profii buni dau meditatzii ... sunt altzii care fac 10 mil /2 ore de meditatzi ;) nu'i stres bani fac ... valabil mai mult pt cei cu vechime ... fratele meu mai mare e prof de mate (adevarat preda (la trecut) la tzara dar a predat si la oras ...a terminat mate pura la timi) si abia lua 5 mil ... si e unul dintre cei mai buni profi ever, nu exista ceva ce sa nu intelegi o data ce iti preda, plus k stie sa stimuleze elevii, eu am vazut fosti elevi de ai lui clasa a 8-a ce i-au multumit dupa ce au dat capacitatea (le fusese prof doar de prin a 7-a sau a 6-a dak tin bine minte ... si erau o clasa f slaba am corectat si eu kteva din lucrarile respective de prin primele saptamani de knd preda acolo, era jale, aia nu stiau matematica, erau afoni total de asta, dar dupa ce au facut mate cu fratemeu au inceput sa se puna pe picioare, plus sa nu mai vb de altii care au facut meditatii cu el, nu e fratele meu si ink o chestie abia 20 de lei lua la o sedintza si mai facea si meditatii pe gratis sambata de la 12-3 cu clasa a 8-a si de la 3-7 parca cu clasa a 12-a) nah si pe urma s-a angajat la o firma de cadastru, lucra in autocad, mai exact nu stiu ce, stiu k facea si parcelari si alte minuni (my bro is the betst ^^ he is very very smart ^^) acu e plecat o vreme din tzara ... so i miss him ... da e adevarat ce spui si u smasher ... sa nu mai zic, k si noi in liceu aveam o diriga care mereu ne spunea k suntem cea mai rea si proasta clasa, k am intrat cu cele mai mari medii si k nu se vede nici un rezultat acuma, mda ... dupa ce ne si facea de cacao in fatza profilor, la un mom dat profa de info a comis unele nedreptati in notare, si bineinteles am vb cu diriga despre asta, si ce a facut? a chemat pe profa de informatica sa aduca lucrarile si se uita ea peste ele de parca ar fi priceput ceva, mda e k si cum eu as incerca sa citesc chineza, nush care e leg intre romana si pascal ... da nah ... si pe urma ne intreaba dak ne-a mancat pisica limba de nu mai spunem care e problema, sau alte minuni, aveam un olimpic in clasa, bine el se baga la toate olimpiadele posibile, avea si planuri marete de plecat din tzara, MIT, si la un mom dat a mers la ol la chimie sau mate nu mai stiu sigur si profa l-a trimis acasa, nush cumva totusi dak nu a fost chiar mate si va dati seama directoarea il trimite acasa sa invetze pt olimpiada si sa vina doar pt pregatire dupa-masa impreuna cu ceilalti si ce face scumpa diriga ... il ia la rost k a lipsit de la scoala si de la ora ei si k pupa el actele ce i le trebuie la dosarul pt bursa ... da ea knd trimitea elevi acasa sa invetze pt olimpiada? a ... da ... si ii spune k fiica ei nu pleaca de la scoala si dak are olimpiada ... dupa nush kta vreme un coleg "d-na diriginta am vazut-o pe fiica dv in frontiera in timpul orelor" "da stiu, primise voie sa plece de la scoala k avea olimpiada la engleza" mie imi venea sa pic sub banca de ras ... pana la urma ni s-a schimbat dira and we had the best teacher ever k diriga ... pe una dintre profesoarele de engleza, si si situatia intre colegi s-a schimbat, si relatiile cu profii erau altfel ... pacat doar k in ultimul an, ar fi fost frumos sa fi fost asa de la inceput, si eu am remarcat k putini sunt profii care isi merita postul, cei din liceu au fost: profa de mate, profele de engla, profa de isto (11-12), profu de geogra (12) poate ar mai fi ... dar ei mi-au ramas in minte :D si chestia mai e k multi se fac profesori si din comoditate si din pricina faptului k nu se pricep la nimic, sau pt k i-au batut la cap parintii sau profii sa se faca profi, nu va zic k pe mine ma batea mama la cap sa imi aleg un dom in asa fel inkt sa ma fac profa ... i was like "HELL NO, nu am stofa de asa ceva si nici rabdare nu o sa imi fac eu peri albi in felul asta ... cu calculatoarele ma inteleg bine ... vb-im aceeasi limba cu oamenii ... nu" apoi la un mom dat si diriga(9-11) mi-a zis k as putea sa ma fac profa si eu am zis "nu" ea: "de ce?" eu: "pt k nu am stofa de profesoara" la care ea:"si kti profesori cu stofa de profesori ai vazut" imi venea sa zic: "putini, un exemplu ar fi d-na Cheta, profesoara de matematica (si dir la lic)" da am tacut pt k as mai fi zis si ceva ce poate ar fi jignit-o :D adik nu s-ar fi numarat printre profii ce i-as fi enumerat la exemple :D si poate as fi dat-o k exemplu negativ, si chiar nu imi ardea de cearta si ma gandeam "heck nu o sa ii dau motiv sa ma tzape din scoala, si apoi sa se zica k nu am facut fatza la un liceu de elita fiindca veneam de la o scoala de cartier, nasoala" pana la urma la materia primei dire am luat aproape 10 la bac desi mai k nu incepuse sa ma faca proasta de prin clasa a10-a si sa nu ma scoata din 7 si 6 la materia ei si sa imi spuna k eu nu o sa iau bacul ... bine nu numa cu mine facea asa ... chiar dak am avut profi severi la unele materii s-a meritat, de altele m-am scarbit (fizica, chimie pt k si profele nu si-au dat tocmai interesul si ni se schimbau de la un sem la altul), si chiar dak profa de info in 10-11 cred k vroia sa ma termine cu psihicul pt k eu nu ma feream sa o contrazic, in a 12-a inainte de bac knd afla k vroiam sa dau din bio imi spune k dak as da din info si as invatza as lua pe putin 8-9 de fapt am luat 9.85 :D si nici nu m-am stresat cu invatzatul in schimb in vreo 3 luni am curatat kteva culegeri de probleme si m-am oprit chiar inainte de a incepe bacul la grafuri, ce bine k nu a picat nimic din grafuri dekt kteva intrebari la grila bine mi-am mai adus eu kteva chestii aminte de ce facusem prin a 10 sau a 11 la grafuri ... dar nah nu e totuna sa fie proaspat sau amintiri ... oricum orikt de acra si nahpa a fost profa de info cu noi ... stiam k informatica nu inseamna doar amaratul ei de pascal si am invatzat ce mi-a placut de una singura :D ... pacat k nu se invatza chestii utile la scoala ... multe sunt chiar inutile ... si o alta chestie ar fi ... in unele tzari chiar de care ati mentionat elevii pot sa isi aleaga materiile care sa le studieze in functie de profil ... de ce la noi trebuie de toate si ramanem cu nimic ... asta e aiureala ... cik cultura generala ... aia ti-o poti face singur dak te pasioneaza ... chestia e sa sti ceva, sa iti placa acel ceva si sa fi cel mai bun in acel domeniu ... dar cu un asemenea sistem nu putem sa dam 100% tot ce avem mai bun in ce ne motiveaza >< pacat ... si sunt f multi copii si tineri talentati si inteligenti ... i know some profa de info care are gradul I si care habar nu are Pascal, ce sa mai vorbesc de Visual fox sau Acces. Tipa preda din carte..La lucrari, daca pui ";" si in carte nu e asa iti scade. ceva de genu era si profa de info pe care am avut-o eu ... pt un punct si o virgula nu primeam nici un punct pe program ori faceam tot bine de 10 ... ori 4 >.> biatch ...kt o urasem timp de 3 ani de zile ... (si ma obligase fratemeu sa fac meditatii cu ea >.> bine la el acasa faceam medii cu ea si el le platea eu i-am zis mai bine sa imi dea mie banii ... da nah ... dupa 2 sedinte ii spune lu fratemeu "eu credeam k ea nu gandeste" ... da ce saracii is sa nu gandesc amoeba? "e adevarat k se pripeste uneori dar se corecteaza singura" i was thinkin' "da tanti ... si te mai corectez si pe tine :twisted:" dupa 2 luni au inceput sa imi apara si note intre 4 si 10 in catalog adik si 8 si 9 ... pe urma dracu a mai mers la ea la medii, ziceam: "nu mai am bani" :-" stiti cum se zice "famelie mare, remuneratie mica" :D) a da... si la ore era mereu cu cartea dupa ea ... sincer nu stiu dak chiar nu stia pascal, cred k e singurul lucru pe care il stia ... pt k C++ nu vroia sa faca cu noi nici in ruptul capului si au fost discutii lungi si grele pe tema asta ... conflicte ... bla ... bla ... blaTitle: Re: Invatamantul din Romania Post by: anarazell on October 23, 2007, 07:39:52 PM bani asa e nu e vb k ii atrag sau k ar fi prob k nu au...e vb k nu au talent unii dintre ei l predat si chestia asta nu se invata nicaieri chestia asta o ai d la nastere daka tie scris sa devi un prof ai talent sa predai stii qm sati atragi elevii si altele...sa stiti k nu numai aia noi nuj sa predea si sunt absurzi sunt profi care au f multi ani in invatamant care nuj sa predea si dicteaza din carte(sincer kiar nuj dc isi mai racesc gura d pomana cand f simplu ar putea sa ne dea sa scriem noi...in phine) deci eu am impresia k d vina sunt ei k nuj c job sasi aleaga d care sa fie apt...nuj mie asa mi se pare... :wink:
Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: sungoddess on October 24, 2007, 03:37:06 PM Deci..azi..alta tampenie intalnita....sunt racita si ma simt rau..si am stat acasa...si cica..daca nu aduc un tampit de portofoliu la o materie numita firma de exercitiu....tampita da 3 la toata grupa din cauza mea..inca o data..avem nijte profesori handicapati care nu pot sa priceapa ca avem si noi probleme de nu putem veni.....(sa-i ia d**** de tampititi :-x ~X( )
Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: kana_chan on October 24, 2007, 05:25:40 PM eu sunt a 8 a dar am si eu cate ceva de zis despre scoala unde invat si liceele din bacau. :|
well...profesorii sunt foarte nebuni si disperati de viata ! ne baga materia pe gat, stau si toarna acolo continuu lectia de zi si la sfarsit zici "hu :eh" daca ai prieceput ceva o dat Dumnezeu peste tine daca nu ... vai de soarta ta. directoarea....e ff comunista :| si dracoasa. daca la ora ei ai miscat capul iti pune absent. de uniforma nu mai zic. daca un suntem in uniforma si nu avem carnetul vizat un intram pe curtea scolii. si in plus uniforma e jalniicaaa visiniu si lila sunt culorile vestei sacoului si camesei(camasa e lila) combinatia...e dragutza..dar nu gasesti nici in second-hand aceasta culoare la camasa :shock:. eu personal mai am un pic si o paruiesc pe profa de sport!!. sala de spot nu e terminata si nea tinut (indiferent de vreme) afara sa facem ora de educatie fizica. vreo 4 colegi nu au avut echipamenul si vaca aia cretina a pus la toate rubicile nota 3 ca nu am avut achipamentul :evil: :evil:. om prost ca acesta nu am mai vazut!. ne joaca pe degete ne umilesc si ne si mai bat ca vai vezi Doamne ei sunt mari destepti si noi niste prosti care venim si invatam. si ne mai storc si buzunarele ca sa faca socala dupa normele europene :-@ da da deaia in sala de sport tot parchetul e umflat deoarece in acoperis sunt gauri si picura sau mai bine zis ploua :tongue:. si as mai avea multe de zis dar ma abtin :|. varul meu e in lcasa a 11a si la liceul lui se fac orele cu galeti si carpe in clasa sau ...chiar langa clasa. e frig e umezeala si cere ff mult de la viata celor care sunt in acel liceu :roll:. si ..ma opresc aici cu comentariile Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: sungoddess on October 24, 2007, 05:29:31 PM Stiu ce vrei sa zici kana-chan...iau banii ptr ei.nu fac nimik...tipic idiotilor din Guvern..
Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: Archangel on October 25, 2007, 09:02:30 AM Invatamantul preuniversitar este un fel de joaca deoarece oricum, orice elev va ajunge in cele din urma in faza bacului si il va promova ori cat de retardat ar fi, dar din monentul in care paseste in invatamantul superior lucrurile se schimba, deoarece este mult mai greu la faculta, examene, seminarii etc etc.
Faptul k invatamantul din romania e cel mai prost din europa nu e datorita unor persoane gen directorul scolii, ci datorita loozarilor de acolo se sus, care au sechele de cand erau la sc si acum nu shtiu cum sa se mai razbune pe scoala si profi. Eu unul ma bucur k am scapat de liceu deshi imi placea mai mult acolo decat aici, ma bucur k nu mai apartin unui sistem comunist k in sc noastra. Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: DreamsKeeper on October 25, 2007, 09:20:19 AM si nu mai vb cat stres are un elev cand sta 8 ore la scoala parca ar lucra daia ii vezi la tv ca isi omoara colega profesori se sinucid ca au luat un 2 la mate (sant multe exemple )
Dar este o chestie care ma bucura incep elevi sa nu se mai duca la scoala sa renunte pt ca inteligenta unui copil de 5 ani este mai superioara decat un UNI profesori de 30-60 de ani care nici nu au habar sa foloseasca un computer dar vine cu laptopul la scoala si se mai chinuie si pe el sai ''dea drumu'' Cum doreste un copil de clasa 8 sa invete de la un profesor care nici pe ce lume traieste nu stie .... Faptul k invatamantul din romania e cel mai prost din europa nu e datorita unor persoane gen directorul scolii, ci datorita loozarilor de acolo se sus, care au sechele de cand erau la sc si acum nu shtiu cum sa se mai razbune pe scoala si profi. ... Archangel daca ai bani iti spun eu ca nici nu mai vi la facultate la seminare si am eu un colega in care il vad doar la examene si le ia cu 7-9 si e mai bata decat mine de 100 de ori . cine avea bani sai plateasca operatia unui profesor si la trecut cu 9 ai sa fim seriosi . Si iti mai spun ca deocamdata invatamantul din romania este OK dar cei care il conduc nu sant buni (''nu masina nu stie sa mearga ci soferul nu stie sa conduca'')(''nu arma ucide ci omul'') am un prieten care invat in UK la ...?!...si daca iti spun cum dau examenul iti vine sati dai cu capul de pereti (daca stai in camin sau in gazda plus ca lucrezi iti vine la tine un plic cu intrebari la examen si tr sa stai 2 ore cat dureaza examenul,pur si simplu il dai la tine acasa) deci la ei totul se rezuma la practica nu la scris sau stiu si eu DECI ESTE MENTALITATEA LA EI NU POTI TRISA pt ca au onoare Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: kana_chan on October 25, 2007, 08:48:34 PM eu un cred ca invatamantul din romania e prost ma refer la materie...voi ati vazut ce carte fac cei din italia? :| ei in lcasa a 7 a fac ecuatii de clasa a 5 a si de exemplu un amic de al meu sa mutat acolo din lcasa a 8 a si cica e cel mai desptept din clasa ....si toti il invidiaza ca stie mai multa matematica decat ei.
cel mai mult ma enerveaza mita! din cazua ca salriile lor sunt mai mici accepte orice parala din partea fitosilor/elevilor cu bani. :roll: e chiar culmea mita asta!! sunt puradeli care intra cu 8 jumate in licee de 9 jumate :|. Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: anarazell on October 25, 2007, 09:35:16 PM kana_chan eu nu cred k mita e doar in romania.... si la faza q italia sa stii k daka c ai zis e adevarat inseamna k suntem mai tari in invatamant dekat europenii si nu cred k ar fi un - pt societate...desi sincer asta da dovada d multe.. pt k romanii sunt nij tipi superi destepti dar prosti d dau in gropi prefera sa plece afar sa munceasca k sclavii si sa ia cateva sute d euro p luna zikand k fac mai multi bani iar aia care iau gasit zik k au dat d o mina de aur acre produce bn p bani putini... nuj mie mi se pare k din cauza asta suntem la pamant..eu zik k l sc ar tr sa ne ajute sa ne apreciem si valorificam mai mult... k in cazu in kare plekam afara sa nusi bata altii jok d munca si cunostintele dobandite din greu....my opinion :lol:
Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: kana_chan on October 26, 2007, 03:09:51 PM da aici ai dreptate si sunt de acord. oricum invatam mai mult si intr-un timp foarte bun. ce invatam noi intr-o luna invata italienii intr-un an...si cred ca e destul de frumos si invatamantul nostru...in franta daca stiti carnetul cu note este completat de profesori/directori si se trimit acasa la parinti...noi mai putem sa ascundem o nota pt anumit timp dar ei nu si e mai rau pt aia care iau 4 si 5. romania s-a dezvoltat si se dezvlota mai greu fata de alte tari din cazua oamenilor care ne conduc...
Title: Re: Invatamantul din Romania Post by: anarazell on October 26, 2007, 09:29:27 PM oamenii care ne conduk nu au nimik mentalitatea are
|