News: Daca aveti -25 chakra riscati sa luati ban, va rugam sa fiti atenti si daca sunteti in aceasta situatie sa cumparati din AF SHOP item-uri specifice ! Verifica-ti pozitia: Chakra ban tool

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
January 19, 2009, 07:29:51 AM

Login with username, password and session length

Animefan - pentru toti fanii anime !

Download [Anime Download] [Serii Complete]

Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: hikikomori  (Read 172 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
he0ky
Fanclub Dragon Ball
Elite Jounin (S-rank mission)

Chakra: 206

185.00 ryo

View Inventory
Send Money to he0ky

---

« on: July 13, 2007, 09:23:35 AM »

hikikomori - generatia pierduta a japoniei

Am citit un articol bagat pe gat de tatal meu (frate dak citesc manga sau ma uit la anime asta nu inseamna k ajung acolo)
"generatia pierduta" , "milionul pierdut" "ultimul trend al parazitismului social" , cateva din denumirile hikikomorilor , ce sunt hikikomori mai exact , niste pusti , care in urma unui soch emotional , sau pru si simplu esecul la un examen , se inchid in camerele lor , ne mai iesind cu ani , toata zioa nu fac alt ceva decat sa se uite la tv , sa asculte muzika rock , sa cante la chitara , sa citeasca tone de manga ,sa vada o multime de animeuri , zioa dorm si noaptea navigheaza pe net vb cu alti hikikomori , partea proasta este k o mare parte din populatia japoniei sufera de chestia asta , parintilor fiindule frica sa ii dea afara din casa ,la 15 ani e prea mic nu se descrka pe picioarele lui ,asa se face k stau ani de zile inchisi in camera , fara contact social ,nici cu parinti care in multe cazuri zic la vecini k fiul lor e plecat cu studile in afara , ne interactionand cu alte persoane , uita reguli elementare , nu stiu sa vorbeasca , cum sa se adreseze altor persoane (mi se pare aberanta chestia asta , din moment ce zic k toata seara stau pe chat) , uita sa se spele , in rarele ori cand ies din casa , se intampla noaptea trecut de 2 dim , cand toata lumea doarme , evitand intalnirile sociale , se furiseaza se duc la un nonstop , sa isi ia ceva de mancare cu hainele necalcate , uzate si rupte

Cam asta e ce am inteles eu din articol , mi se pare interesant , sincer si eu aveam momente in care zaceam toata zioa in casa uitanduma la animeuri (cand mam pus sa vad naruto ,vedeam 20 de ep pe zii)
Ce parere aveti despre fenomenul acesta ?
Dak sunteti curiosi o sa sctiu tot articolul cuvant cu cuvant , incaz k am o exprimare mai .....

smasher
raging butterfly
Fanclub Kakashi
Hidden-nin

Chakra: 335

60.00 ryo

View Inventory
Send Money to smasher

loved by few hated by many respected by all

« Reply #1 on: July 13, 2007, 09:30:40 AM »

tre sa fi insane sa faci asha ceva  ... omg sa nu te speli cu zilele/luniile/anii ... nu mai vb de contact social ...

copii distrusi np

Hardstyle is the music running throu my veins

Archangel
This is how i dissapear
Legendary Sannin
ANBU (S-rank mission)

Chakra: 1725

Flag:
171.00 ryo

View Inventory
Send Money to Archangel

Evilish

« Reply #2 on: July 13, 2007, 09:45:53 AM »

Da, am vazut shi eu reportajul acela despre hikikomori shi mi s-a parut interesant.
Eu cred k este doar in japonia pt k acolo li se tolereaza asha ceva. Nu cred k dak in romania s-ar decide cineva sa se inchida in camera lui ai sai nu vor intra sa il convinga (si poate i-ar da shi o batuta sora cu moartea). Like deh,  cum sa stai inchis in camera ta 2 ani, sa nu faca nimeni curat, sa innotzi printre sticle de plastic, sa comanzi jocuri shi muzica iar ai tai sa plateasca pt ele.

Mie mi se pare k unii dintre ei au facut un fel de inshelatorie  deoarece isi prostesc parintzii in ai lasa in pace, a nu-i trimite la scoala shi sa le faca toate mofturile  deoarece este o boala doar a japonezilor.

When you can live forever what do you live for?
DreamsKeeper
d.v.i.k.
Advertising Staff
ANBU (S-rank mission)

Chakra: 178

30.00 ryo

View Inventory
Send Money to DreamsKeeper

« Reply #3 on: July 13, 2007, 10:54:01 AM »

e si la noi dar nu mai stiu cun se num ??
ar fi una sociophatie= o boala care urasti oameni si pe tine insusi (emo)
si ca sa dau un exeplu ar fi noi cei care stau pe net noi pierdem 80-90% din timp pe net ,si treptat o sa ajungem 100% si ca sa ma credeti amintitiva acum 3-4 ani stateati asa de mult pe net ???

My blog -> http://dvik.blogspot.com

† † † Sancte Deus, defende nos in proelio; contra diaboli esto praesidium. † † †
ioni220
Jounin (B-rank mission)

Chakra: 45

10.00 ryo

View Inventory
Send Money to ioni220

« Reply #4 on: July 25, 2007, 11:35:47 AM »

dk esti emo nu inseamna k urasti oamenii !!
io stiam ca emo vine de la emotional... nu poti fi emotional singur...
purple_angel
Hunter-nin (A-rank mission)

Chakra: 175

0.00 ryo

View Inventory
Send Money to purple_angel

Katekyo Hitman Reborn!

« Reply #5 on: July 25, 2007, 03:26:20 PM »

Interesant articol si foarte trist...
Eu nu inteleg de ce parintii acestor copii ii lasa sa stea inchisi in casa ,izolati de restul lumii si nu fac ceva sa ii "trezeasca la realitate"...a absurd!
NU inteleg de unde vine acesta toleranta?...eu una nu as accepta asa ceva!sa vina pruncul meu si sa zica...MAH MAMA..de azi sunt deprimat..si vreau sa zac toata ziua si sa ma uit la Tv si sa citesc manga..sa nu vorbesti cu mine..sa nu ma bagi in seama...decat ocazional sa vi si sa ma hranesti "...Ia auzi la el tupeu! Pe bune ca i-as trage o bataie sora cu moartea!!  ...sa devin yo menajera lui...ca vezi doamne el e deprimat...dah dah!

Aici nu e vorba de emo sau asa ceva..ci de lene!!si lene suportata de societate!

blueobelix
Anime-Fan
Chuunin (C-rank mission)

Chakra: 4

20.00 ryo

View Inventory
Send Money to blueobelix

« Reply #6 on: July 25, 2007, 03:50:59 PM »

Oameni prosti facuti din..
Cum sa stea in casa 24/24? NU li se asfixiaza creieru?whoa whoa stai putin.Li s-au asfixiat deja..Sa mai iasa afara mai ia o gura de aer.Sa se mai plimbe cu bicicleta.Acesti kikiomori exista chiar si la noi in Romania.Mai ales in America.Exemplu:Copil kikiomori citind manga
"Hy mom!"
"Hy my son. Whaat a splendid day don't you think?"
"What? What i see in tha sky is the moon.Sailor moon! "
"Hey honey what are you saying?"
"Mom kill me now and let me reincarnate as Naruto or .."
"Shoot!";))
Si asa moare un copil obsedat.Ce nebunie.Nu as vrea sa traiesc ca unu dintre ei ;))

ciresica
Tensai nin (B-rank mission)

Chakra: 16

0.00 ryo

View Inventory
Send Money to ciresica

« Reply #7 on: July 25, 2007, 09:26:28 PM »

nu fitzi uimitzi de asta
....peste tot in lume exista oameni care se izoleaza..fara televizor,calculator,manga shi alte surse "de inspiratzie"...going b-bye on us!

nu mi se pare o noutate..(la noi se numesc..nebuni sau persoane care sufera de depresie )
« Last Edit: July 25, 2007, 09:26:58 PM by ciresica » Logged

....white trash beautiful....

www.TrupaCaramel.ro
sungoddess
kotae wa itsumo watashi no mune ni.....
Fanclub Kakashi

Chakra: 425

100.00 ryo

View Inventory
Send Money to sungoddess

nya!zen zen!

« Reply #8 on: July 31, 2007, 08:39:24 PM »

Nu-mi vine sa cred ca pot sa faca asta...mi-e greu sa cred...nu ai cum sa rezisti...chiar daca stam toata ziua la calc sau cv.....tot mai iesim sa facem ''treaba mica'' sau ''treaba mare''....sa mancam....e o prostie...cum sa stai atata in casa....fara sa iesi nicaieri,nici macar la WC....Nu pot sa cred...insa daca e asa....atunci....THIS WORLD IS NOT GOING TO HELL.....IT ALREADY IS THERE!!!!!!!

omoshiroi desu ^_^
Jiraya
Din seria comunisti for all: "Am cravata mea, sunt pionier | Pionier...pionier....pionie....La la la la la la la"
ANBU (S-rank mission)

Chakra: -35

143.00 ryo

View Inventory
Send Money to Jiraya

Zi fericita a comunistilor.

« Reply #9 on: July 31, 2007, 09:33:27 PM »

wai... am citit eu un articol despre unu care a stat inchis acolo... isi facea nevoile intr'o sticla/punga de hartie si le arunca pe geam

They call me Craazy Looop
Gotta be Craazy Looop
Gotta get a LIFE

purple_angel
Hunter-nin (A-rank mission)

Chakra: 175

0.00 ryo

View Inventory
Send Money to purple_angel

Katekyo Hitman Reborn!

« Reply #10 on: July 31, 2007, 10:01:18 PM »

wai... am citit eu un articol despre unu care a stat inchis acolo... isi facea nevoile intr'o sticla/punga de hartie si le arunca pe geam
THAT'S JUST SICK DUDE!!!
Pe bune!oameni astia..trebuiesc tratati...cu multa bataie...nu ar trebui acceptati!...Noah lasa!ca o sa inceapa romani otaku sa colonizeze Japonia si o sa ii puna la punct!

shuriken9
Tensai nin (B-rank mission)

Chakra: 22

46.00 ryo

View Inventory
Send Money to shuriken9

« Reply #11 on: January 16, 2009, 12:25:09 AM »

am auzit de curand de "sindromul hikikomori", ne-a citit la scoala o profa un articol despre asta...un tanar din Japonia statea de cativa ani in camera lui la calculator si iesea numai noaptea ca sa-si ia de mancare..parintii n-au reusit sa-l convinga sa iasa si pana la urma l-au scos cu forta din camera si i-au luat calculatorul...la inceput, tanarul nu a reactionat, dar peste cateva zile si-a omorat familia si pe urma s-a sinucis

si cica fenomenul asta e tot mai raspandit, nu numai in Japonia ci si in alte tari dezvoltate, mai ales la copiii din familii bogate

sungoddess
Fanclub Kakashi

100.00 ryo

View Inventory
Send Money to sungoddess

nya!zen zen!

« Reply #12 on: January 16, 2009, 02:24:50 PM »

Io cred ca asta e o forma de depresie dusa la extrem...cand oamenii sufera socuri..intra in depresie..a.k.a. nu mai au pofta de viata [ iesit afara,interactiune cu societatea]..se inchid in ei..

omoshiroi desu ^_^
he0ky
Fanclub Dragon Ball

Chakra: 206

185.00 ryo

View Inventory
Send Money to he0ky

---

« Reply #13 on: January 18, 2009, 01:09:00 AM »

dupa mine nu cred k treuie sa fie vorba de o deprese ,pur si simplu asa sunt , persoane care nu vor nimic de la viata , pers care nu se gandesc la viitor sau la situatia in care se afla in prezent , sunt cei care suporta monotonia
am avut o perioada in care nu aveam scoala , nu aveam munca la care sa ma duc , nu trebuia sa ies din casa sa ma vad cu ioni deoarece locuia impreuna , ce faceam ma trezeam bagam vreo 9 ore pe zi de manga , la 6 cand venea ioni acasa faceam de mancare , azi , maine , poimaine toata saptamana asa , si saptamana care vine tot asa ...... si dupa aproape o luna am inebunit sa fac aceias cheste zilnic , vb serios monotona asta e criminala 

sungoddess
Fanclub Kakashi

100.00 ryo

View Inventory
Send Money to sungoddess

nya!zen zen!

« Reply #14 on: January 18, 2009, 01:37:09 PM »

despre ce vb u este rutina..rutina nu-i acelasi lucru cu problema de fata..explic de ce..u..chiar daca faceai acelasi lucru zi de zi..intr-o zi daca aveai chef sa iesi la film..puteai iesi..dar ei nu au nici chef si nici nu vor..u ai iesit din rutina..dar ei nu pot..asta e diferenta

omoshiroi desu ^_^
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: