News: Shop-ul a fost reinstalat, va rugam sa aveti grija la furtul banilor si la chakra

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
February 12, 2008, 11:29:14 AM

Login with username, password and session length

Animefan - for all anime fans !
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Cum Se Face Un AMV  (Read 66 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Kyo
You Must Unite What Has Been Set Asunder
A N B U
Elite Jounin (S-rank mission)

Chakra: 135

60.00 ryo

View Inventory
Send Money to Kyo

Gamehamster

« on: January 27, 2008, 07:30:21 PM »

Desigur, simteam nevoia aparitiei unui asemenea thread, pt a face putina miscare in randul comunitatii de aici.

Astfel incep prin a spune ca cei care folosesc movie maker nu au niciodata sansa sa faca un amv reusit, care sa indeplineasca toate cerintele unui amv tare.
sfatul meu: folositi Video Vegas

Cateva Sfaturi Aici:

- nu introduceti scene mai mari de 10 de secunde in amv, pt k devine monoton
- melodia sa fie una mai ritmata (nu neaparat rock, poate fi si house )
- putine efecte nu ar strica, dar sa nu fie prea multe deoarece devine prea "tras de par"
- foloseste un program mai complex care sa iti ofere mai multe posibilitati de a manui mai bine frame'urile
- eu folosesc urmatoarele programe pt a crea amv's:
- Ultra Video Splitter(tai orice scena din formatele media - inclusiv .rm , .rmvb, .mov)
- Sony Video Vegas 6.0(am migrat de curand la 7.0c): cel mai bun. sediul unde se creeaza un amv de calitate: poti sa maresti imaginea, pt a scapa de subtitrarea crop'ului respectiv; poti introduce SUTE de efecte variate, care le poti combina in fel si chip, si arata bine. nu in ultimul rand, poti sa deschizi fiecare frame in parte si sa il editezi.

Voi reveni imediat cu un manual de folosire al video vegas. cine are alte nelamuriri, pm me. efectele lui video vegas le vedeti la thread-ul facut de mine cu amv-urile mele sau ale lui andemon, yuki, etc.

Edit: asta e manualul, l'am upload-at acum, sper sa va foloseasca. adik.... va va folosi sigur daca sunteti pusi pe treaba!

Video Vegas 7.0c Manual Download

(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(")_(") signature to help him gain world dom
andemon
Jet! K ai lucruri mai bune de facut....
A N B U
Sennin

Chakra: 813

60.00 ryo

View Inventory
Send Money to andemon

Nici prea personal...

« Reply #1 on: January 28, 2008, 09:21:22 AM »

Desigur, simteam nevoia aparitiei unui asemenea thread, pt a face putina miscare in randul comunitatii de aici.

Astfel incep prin a spune ca cei care folosesc movie maker nu au niciodata sansa sa faca un amv reusit, care sa indeplineasca toate cerintele unui amv tare.
sfatul meu: folositi Video Vegas

Cateva Sfaturi Aici:

- nu introduceti scene mai mari de 10 de secunde in amv, pt k devine monoton
- melodia sa fie una mai ritmata (nu neaparat rock, poate fi si house )
- putine efecte nu ar strica, dar sa nu fie prea multe deoarece devine prea "tras de par"
- foloseste un program mai complex care sa iti ofere mai multe posibilitati de a manui mai bine frame'urile
- eu folosesc urmatoarele programe pt a crea amv's:
- Ultra Video Splitter(tai orice scena din formatele media - inclusiv .rm , .rmvb, .mov)
- Sony Video Vegas 6.0(am migrat de curand la 7.0c): cel mai bun. sediul unde se creeaza un amv de calitate: poti sa maresti imaginea, pt a scapa de subtitrarea crop'ului respectiv; poti introduce SUTE de efecte variate, care le poti combina in fel si chip, si arata bine. nu in ultimul rand, poti sa deschizi fiecare frame in parte si sa il editezi.

Voi reveni imediat cu un manual de folosire al video vegas. cine are alte nelamuriri, pm me. efectele lui video vegas le vedeti la thread-ul facut de mine cu amv-urile mele sau ale lui andemon, yuki, etc.

Edit: asta e manualul, l'am upload-at acum, sper sa va foloseasca. adik.... va va folosi sigur daca sunteti pusi pe treaba!

Video Vegas 7.0c Manual Download

pe mine nu ma baga in oala cu yuki, k nu sunt asa de effect obssesed.
xcum, ai uitat un lucru important. sa ai simt artistic. a combina scene poate face xcine, insa a o face cu bun gust e altceva. asa k inainte sa faci un amv, trebuie in primul rand sa iti placa tie. ce spun ceilalti e doar feedback, si indiferent ce zic, bine sau rau, va fi fedback, si deci util.
in utlimu rand...poti alege calea pe kre a zis-o kyo, sau poti gasi alte programe. in esenta un editor video e editor video, kiar dak sunt diferente de calitate si accesibilitate. NU recomand UV splitter, dak vrei sa faci taieturi de calitate buna. sincer, nu am gasit inca un splitter in afara lui vegas kre sa fie pe masura a ce vreau eu. de aceea e cel mai bine sa gasesti format kre sa fie vazut de editorul video, k e mult mai usor.
in ultimu ultimu rand, nu lua ce spunem noi aici de bine...mai ales ce zic eu. dak aflii ceva contrar a ce zicem noi, aplica, vezi dak merge, si apoi foloseste dak e cazul. xcum, am sperante reduse legat de eficacitatea acestui topic. pt a invatat sa faci un amv, cel mai bine e sa vezi altele kre iti plac. eu cel putin aveam obsesie de a vedea amvs in vremea knd nu descarcam anime, ci doar voiam bucatele...
www.animemusicvideos.org
biblioteca mondiala de AMV, intra vezi si vb dupa...ja.

yuki
Chuunin (C-rank mission)

Chakra: 10

10.00 ryo

View Inventory
Send Money to yuki

~*てんし-ファン*~

« Reply #2 on: January 28, 2008, 08:28:39 PM »

Ce s-a mai intamplat pe acilea de cand mi-a picat mie netu...
BHA!! Deci am diminuat numarul de efecte, admit it! Si daca n-as fi fost atat de "effect obsessed" [desi nu pot sa zic ca sunt...], nu ai fi stiut de cookie cutter, de mask-uri, de alea alea. Eh bine, poate ai fi stiut, da' nu de la mine xD
Contrazic ceva: lungimea secventelor depinde de genul AMV-ului pe care aveti de gand sa il faceti. De exemplu, un romance pe o melodie lenta (ceva ce n-o sa vedeti la mine) isi permite secvente mai lungutze, dar nu exagerat de lungi. Iar secventele sa nu fie statice. Nu cineva care vorbeste sau cineva care se holbeaza pentru 20 de secunde la altcineva.
Secvente lungi pot merge si pe action-uri (believe it or not, I'm the one saying it >_>), dar e greu sa gasesti asemenea secvente, pline de actiune si care sa se potriveasca cu melodia si ritmul.

Si sa ma contrazic singura, dand sfaturi in functie de tipul AMV-ului.

Romance: Ca tranzitii, predomina fade-urile. Efecte de culoare (sepia, black&white) si slow-uri.
Trailer: Basically, la trailer efectele ar trebui omise sau sa fie in numar foarte mic. Trailerul ar trebui sa contina footage cat mai curat posibil. Tranzitii de fade, sau tranzitii mai explozive, in functie de melodia aleasa.
Action: Melodia aleasa ar trebui sa fie mai ritmata, ca sa para action (iar eu as alege rock). Tranzitii inexistente sau mai putine, trecerea dintre cut-uri facandu-se pur si simplu prin alaturare. Alegerea efectelor depinde de footage-ul ales. Daca faci AMV cu un anime action, e de ajuns sa alegi scenele bune si sa le pui pe ritm. Si mai pot fi introduse efecte din cand in cand. Daca faci AMV pe un anime nu prea action...Da-i si rupe-te in efecte (un exemplu bun ar fi AMV-ul meu cu X). Si cand zic rupe-te in efecte, rupe-te cat vrei, dar nu utia de sincron. HA, ca al meu macar e sincronizat (modestia...)
Upbeat: Daca stii o melodie pe care ar iesi un Romance/Sentimental foarte bun, nu o folosi pentru un AMV Upbeat. In general, pe Upbeat se fac cele mai multe sincronuri pe beat-uri. F*ck storyline, f*ck lyric sync, f*ck lip sync. Efecte cu duiumu, tranzitii cu duiumu.
Drama: Aici depinde de melodia aleasa. If it's a slow one, see Romance. If not, ceva asemanator cu action, dar scenele sa fie alese mai cu grija. Daca-i drama, dramatice sa fie si scenele. Cel mai bune lyric sync se face pe drama, imho.

Ok ok, la parody si comedy sa dea altcineva sfaturi, I'm not good at them.
Post kilometric.
Si mi-a si picat netul de 2 ori intre timp...

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: