Danielle
Nimic fara Dumnezeu
Shinobi (D-rank mission)
Chakra: 7
Offline
Posts: 24
75.00 ryo
View Inventory
Send Money to Danielle
|
|
« Reply #2 on: April 30, 2009, 07:30:53 AM » |
|
Multumesc, Kyo.
Continuăm impresiile depre jocuri.
Syberia I şi II
Atât în Syberia I, cât şi în Syberia II jucătorul conduce un personaj. Acesta este Kate Walker. Jucătorul foloseşte de data aceasta numai mouse-ul pentru a se deplasa, a lua obiecte sau a rezolva puzzle-urile existente în joc. În Syberia I Kate Walker ajunge în Valadilène, unde este trimisă pentru a cumpăra o fabrică de roboţi. Aici află că proprietara fabricii a decedat. Investigaţiile pe care le face Kate duc către o nouă descoperire : defuncta are un frate care trăieşte.
Îndată ce află de fratele defunctei, începe călătoria lui Kate. Acţiunea se desfăşoară mai mult în exterior, iar jocul este astfel construit, încât jucătorul să nu stea cu teama că personajul lui moare sau că face o mişcare greşită.
Culorile jocului sunt destul de plăcute. La fel ca şi în Broken Sword, m-au enervat dialogurile lungi, uneori obositoare. I-aş da un 9 (nouă).[/b]
În Syberia II, aceeaşi Kate Walker, ajută pe Hans, fratele defunctei din prima serie a jocului să ajungă într-un loc numit Syberia. Hans doreşte să vadă mamuţii. Şi aici acţiunea se desfăşoară mai mult în exterior, iar ca şi coloristică predomină albul.
Finalul jocului este înduioşător. Dialogurile, la fel de lungi ca şi-n prima serie. I-aş da tot 9 (nouă). Menţionez că la aceste jocuri m-am ajutat de walktrough pentru a le rezolva mai uşor.
The Longest Journey
Personajul principal este April Ryan. Jocul începe cu un vis ciudat al personajului principal, ce are legătură cu un dragon alb şi cu haosul. Trezită din ciudatul vis, April se apucă să investigheze şi pe parcurs află că este un shift – poate călători între două lumi.
April ajunge în Arcadia, unde află povestea echilibrului şi a celor două lumi Stark, lumea ei şi Arcadia, lumea în care a ajuns. De asemenea, ea trebuie să găsească o persoană care să fie capabilă să vegheze asupra fluxului echilibrului.
Acţiunea jocului are loc atât în interior, cât şi în exterior. Dialogurile sunt lungi şi m-a fascinat povestea echilibrului. Merită un 9 (nouă)
Dreamfall: The Longest Journey
Se continuă povestea din primul joc. Faţă de primul joc, care se derula cu ajutorul mouse-ului, la acesta, jucătorul se foloseşte atât de mouse, cât şi de tastatură.
Este un joc ce l-am făcut cu ajutorul walktrough-ului şi mărturisesc că unul dintre jocurile ce mi s-au părut mai dificile ca rezolvare. Aici nu mi-am mai permis să sar peste dialoguri. Ceea ce este interesant la acest joc este că puteam juca cu trei personaje diferite. Nu eram tot timpul acelaşi personaj. De asemenea, deşi walkthrough-ul a fost în limba engleză, unele cuvinte punându-mi probleme de înţelegere, fără el aş fi fost pierdută, mai ales într-o anumită scenă din joc.
Culorile sunt destul de închise. Jocul se desfăşoară atât la exterior cât şi în interior. Sunt multe puzzle-uri de rezolvat, dar jocul este destul de antrenant. Cred că merită 9 (nouă).
Harry Potter şi piatra filosofală
Acest joc se poate juca numai cu ajutorul tastaturii, dar se poate folosi şi mouse-ul, în special la părţile în care Harry trebuie să „execute” o anumită vrajă. Bineînţeles că nu putea lipsi un joc care să fie inspirat după cartea cu acelaşi titlu.
Acest joc mi-a solicitat mult atenţia, mai ales la meciurile de Quiddich unde trebuia smăresc „fluturaşul” zburător. Controlul măturii lui Harry mi s-a părut cea mai grea parte a jocului.
Interioarele şi culorile jocului sunt cam deprimante. Cel puţin aşa mi s-au părut mie. Ai tendinţa să ameţeşti urmărind personajul pe care-l conduci. Cum personajul trebuie să sară mereu de colo-colo, avantajos pentru jucător este să selecţioneze din meniul option auto jump şi personajul va sări automat.
Acestui joc, ce mi-a solicitat nervii serios, i-aş da doar un 8 (opt).
Harry Potter şi camera secretelor
Inspirat tot după cartea cu acelaşi titlu, acest joc este mai greu şi mai lung decât primul. Multe interioare, multe locaţii prin care personajul trebuie să treacă, dificultate a jocului sporită faţă de Harry Potter şi Piatra Filosofală.
Şi acest joc are culori închise, solicită atenţia şi nervii la maxim. Jucătorul se foloseşte numai de tastatură în acest joc, mouse-ul fiind inutil. Şi acestui joc i-aş da tot un 8 (opt).
|