Io cred ca asta e o forma de depresie dusa la extrem...cand oamenii sufera socuri..intra in depresie..a.k.a. nu mai au pofta de viata [ iesit afara,interactiune cu societatea]..se inchid in ei..
well am avut o vreme (few weeks) in care m-am baricadat singura in casa din cauza unei depresii stupide (hei, nu o fi depresia ceva normal, dar se intampla si la "case mari") mda nu faceam mai nimic afara de somn si mai adunam putin prin camera (si sub depresie sa fiu, nu suport haosul, nu in casa in care stau, nu in camera mea), pc (si de asta eram satula), citit, ah si uneori la plimbare (de obicei seara, sau noaptea cand se doarme si stiam ca nu imi simte nimeni lipsa) cu muzica urland tare in urechi ... aaaa totusi am dat pe la scoli spre deosebire de exemplele anterioare ... in fine pana la urma totusi am iesit (cineva, cica "hai in nerv" ... "hai" de atunci mai am obiceiul sa mai ies now and then ca sa nu am probleme cu ai mei ... aaaa nu neaparat intr-un local bla bla ... in oras, parc - hinte, concerts whatever, i started to like socializing chiar daca oamenii sociabili sunt din ce in ce mai rari) ... i guess i got bored of my own state (nu imi place rutina, and i don't like being miserable either, i really got angry at myself for losing precious time like that) ... totusi cred ca e grav cand o depresie de genu se intinde pe luni de zile sau ani (chiar daca manifestarea oscileaza de la om la om tot e grav! daca nu se pot ajuta singuri they should seek help sau macar parintii sa faca, ceva pana nu e prea tarziu) ... O.o